fredag 11. november 2011

Påvisning av protein

Hensikt:
Hensikten med dette forsøket var å finne ut hvilken av matvarene hadde proteiner.

Utstyr:
- Vernebriller
- Matvareprøver f.eks (ost, skinke, egg og tomat)
- 0,5 M CuS0 (kobbersulfat)
- 2 M Na0H (natriumhydoksid)
- Næringsmiddel til forprøven (egghvite fra et egg ristet med 100 ml vann)


Fremgangsmåte:
Det første læreren fant var utstyret, og så moste Andreas de forskjellige matvarene og blandet de med litt vann og helte opp i hver sitt reagensglass i det de helte oppi, tok de og tilsatte 2M Na0H.

Resultat:
Resultatet viste at matvareprøvene hadde proteiner i seg og de fikk lilla farge.
Resultatert ble Ost = litt proteiner
Brød = mye proteiner
Tomat = mye proteiner
Sild = lite proteiner
Skinke = mye proteiner

Konklusjon: De fleste matvarene som vi blandet med NaH0 og kobbersulfat inneholder proteiner
Jeg mener at vi lykkes med forsøket.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar